Flyttningschecklista

 När du flyttar in i ett nytt hus kan det kännas som att du har en oändlig lista över saker att göra. Med vår ultimata flyttchecklista får du en steg-för-steg-guide som börjar innan du ens börjar tänka på flyttkartonger och tar dig upp till själva flyttdagen.


PLANERA DETALJERNA FÖR FLYTTEN

Att planera själva flytten är högsta prioritet i alla checklistor för flytt av hus.


Inventering – Skriv en lista över vad du måste flytta. Gör detta rum för rum, markera fulla lådor på sidorna (så att dessa kan ses när lådorna staplas) med vilket rum de ska till och om det finns några ömtåliga föremål inuti. Om du hyr fastigheten bör du se till att du har inventariet som identifierats i ditt kontrakt till hands så att du kan kontrollera vad som behöver lämnas, minska tvister och påskynda återbetalningen av din deposition.


Inventarier – om du är en säljare bör du se till att du har din "Fastighetsinredningsblankett" till hands så att du vet vad du har gått med på att lämna kvar i fastigheten. Det är lätt att lämna efter sig saker som gardinskenor, belysningsarmaturer och mattor – men se kontraktet för att se till att du tar det du har rätt att flytta.


Flytta ALLA dina tillhörigheter – glöm inte att kontrollera vinden och uthusen som skjul. Man brukar alltid ha mer än man först trodde!


Flyttfirma Stockholm – Det är viktigt att inte gå billigt när du flyttar dina älskade föremål, så när du jämför offerter, gör det baserat på service, betyg och feedback från varje företag, inte bara priset.


Tidpunkter – Ta reda på exakt vilken tid du behöver för att lämna fastigheten och kom överens med flyttfirman att fastigheten kommer att vara klar vid det här laget. Du behöver också den här informationen när du aktivt förbereder dig för att flytta, eftersom du kan behöva lämna tillräckligt med tid för att tina frysen eller koppla ur tvättmaskinen.


Försäkring – Kontrollera med ditt försäkringsbolag vilket skydd dina föremål har vid flytt. När du kontaktar flyttfirmor, kolla vilket pris de tar för försäkringen och vad det täcker.


Städning – Överväg att låta en professionell städfirma komma in efter att du har lämnat. För vissa hyresrätter kan detta vara ett avtalskrav.


Även om det här är en omfattande lista över vad du behöver tänka på, har vi också en guide om hur du gör flyttningen enklare som kommer att underlätta flyttprocessen.



VEM SKA BERÄTTA NÄR DU FLYTTAR HUS

När du ska flytta finns det vissa personer som du behöver meddela.


MEDDELA GOTT I FÖRHÅND

Kommunalskatt – Du ska meddela både kommunfullmäktige för den stadsdel du flyttar in i, och om en annan, kommunen du flyttar från.


Telefon / Internetleverantör – Du måste ta reda på när ditt kontrakt löper ut och vilka avbokningsavgifter som gäller; vissa företag kanske kan överföra ditt befintliga internetpaket till din nya adress. Ställ in ett avbokningsdatum för när du vill att ditt nuvarande paket ska upphöra, du kan sedan titta på vilka nya paket som erbjuds i området du ska flytta till. Sedan kan du antingen överföra din anslutning till din nya adress eller avsluta ditt konto, beroende på vad som passar ditt nya område bäst. Kom ihåg att göra detta tidigt eftersom ingenjörernas tillgänglighet ofta är begränsad – och du vill inte leva utan internet i veckor i ditt nya hem!


TV-licens – Du kan flytta din licens till din nya adress upp till 3 månader innan du flyttar.


MEDDELA NÄRARE TIDSPUNKTEN FÖR FLYTTEN

Verktyg – Ring din energileverantör minst 48 timmar innan din flytt; berätta för dem datumet för din flytt och din nya adress så att de kan skicka en sluträkning till dig.


Mobiltelefonföretag – Meddela din mobiloperatör om din nya adress så att de kan skicka dina telefonräkningar till dig i tid.


Försäkringsbolag – Informera försäkringsgivare som din livförsäkring och din bilförsäkringsleverantör om din nya adress, men se till att dina bilförsäkringsuppgifter inte är planerade att ändras förrän den dag du flyttar in; detsamma gäller för din inbo- och byggnadsförsäkring. Kom ihåg att premien kan ändras beroende på din nya adress – på gott och ont!


DVLA – Om du behöver ändra dina körkort eller loggbok, måste du också berätta för DVLA, såväl som dina försäkringsleverantörer så att de kan uppdatera dina kontouppgifter.


Arbete – Om du är anställd på ett företag, informera din arbetsgivare och HR-avdelningen. Därefter bör du kontakta avdelningen för arbete och pensioner för att försäkra dig om att du fortfarande får de bidrag som du har rätt till. Arbetssökande kommer att behöva meddela sin arbetsförmedling att de flyttar.


HMRC – Du måste göra detta även om du betalar via PAYE. Du kan skicka e-post till HMRC och de kommer att göra ändringar i alla dina register utom för barnbidrag och skatteavdrag. Heltidsstudenter måste kontakta HMRC för att ändra adressuppgifterna för sina studielån.


Postkontor – Du kan meddela posten att du flyttar adressen minst 10 dagar i förväg så att de kan omdirigera all post till ditt nya hem.

MEDDELA EFTER FLYTTEN

Ekonomi – Du kommer att behöva uppdatera dina bank-, byggnadsföreningar, investeringar, pensioner och kreditkortskonton så att kontoutdrag skickas till din nya adress, eller om du tappar bort några kort har de dina mest uppdaterade uppgifter.


Hälsa – Kom ihåg att uppge din nya adress till din läkare, tandläkare och optiker.


Observera att du INTE behöver berätta för HM Passport Office eller skaffa ett nytt pass om du har bytt adress.


FÖRBEREDELSER FÖR FLYTTEN

Med din flytt noggrant planerad borde det vara mycket lättare att ta hand om de ägodelar som ska flyttas. Om du letar efter mer information om hur du packar ordentligt kan du konsultera vår guide om hur du packar inför flytt.


Vissa föremål behöver dock mer uppmärksamhet än andra innan de packas.


Kyl/frys – Se till att du lämnar tillräckligt med tid för att tina upp och tömma kylen och frysen! Några timmar brukar räcka.


Tvättmaskin – Att dra ur tvättmaskinen innan du flyttar är inte alltför komplicerat och helst något du kan göra en dag eller två innan du flyttar (om du har tillräckligt med rena kläder!)


Gasolugn / öppen spis – För att koppla bort en gasugn krävs en Gassafe-registrerad gasingenjör. Bäst att göra detta dagar (eller veckor) före flytten – även om vi rekommenderar att du bokar i förväg så att du inte behöver hitta någon för att göra den här kontrollen i sista minuten.


PÅ DAGEN

Själva flyttdagen bör vara en anledning till att fira, men se till att du är uppmärksam på dessa viktiga faktorer.


Viktigt – Ha saker till hands som en mapp med viktiga kontakter, telefon, e-post och adressuppgifter. Packa en väsentlig låda att ta med dig – telefonladdare, drinkar och snacks för att hålla dig igång.


Verktyg – Ta ett foto eller notera gas-, el- och vattenmätarna – detta kan vara en källa till tvister med den nya hyresgästen/köparen, så praktiskt att ha bevis innan du lämnar ditt gamla hem.


Nycklar – Oavsett om du är hyresgäst, hyresvärd eller köpare, säljare, lämna aldrig över nycklar förrän kontrakten har undertecknats och slutförts.

Läs fler bloggar

Bästa flyttfirma inom Reading

BÄSTA HUSFLYTTARNA FRÅN STOCKHOLM TILL SOLNA - FUNGERANDEFLYTT

Skicka en kommentar

Nyare Äldre