4 FLYTTVILLKOR DU BÖR KÄNNA

 Att flytta till en ny stad är inte så enkelt som att hämta väskan och köra dit. Du måste flytta ditt hem, tillgångar och hela livet du byggt upp under åren.


Detta kräver månader av planering och ett utmärkt driftnätverk. Under hela flyttresan kommer du att stöta på många rörliga termer. Du måste känna till och lära dig dessa termer för att säkerställa att du är skyddad och att hela processen löper smidigt.



Termin 1: Tillbehörstjänster

En vanlig flyttfirma hjälper dig med att transportera dina ägodelar från punkt A till punkt B. Om du begär att byrån ska utföra eventuella ytterligare uppgifter som inte nödvändigtvis faller inom deras arbetsområde kallas det för tillbehörstjänster.


Dessa tjänster kan inkludera packning, uppackning eller till och med att flytta tunga föremål uppför trappan. Ibland görs dessa krav obligatoriska av hyresvärden av säkerhets- och ansvarsskäl.

Termin 2: Agent

En agent är en lokal flyttfirma som är knuten till en större nationell koncern. Detta säkerställer fair play mellan alla flyttfirmor, och kunderna behöver inte betala priset för det. En agent är auktoriserad att boka, ursprungs-, transport- eller destinationstjänster.

Termin 3: Avancerade avgifter

Under flytten kan du behöva tjänster som helt och hållet ligger utanför arbetsområdet för flyttarna. En yrkesman, hantverkare eller tredje parts leverantör tas in för att uppfylla dina önskemål. Flyttfirman fungerar som facilitator och lägger till kostnaden för tjänsterna på den slutliga räkningen.


Termin 4: konossement

Detta är möjligen det viktigaste dokumentet i hela flyttprocessen. Det är ett kvitto eller kontrakt som anger detaljerna kring flytten. Kundens underskrift behövs för att starta flyttprocessen, och när räkningen är undertecknad är den juridiskt bindande.


Om du tror att dessa rörliga termer är ögonöppnande. Kolla in den andra delen för att veta mer. Flyttprocessen kan göras enkel med rätt partners. För alla flytt- och packningsrelaterade tjänster, kontakta oss nu! Håll koll på det här utrymmet för mer.


VILLKOR FÖR FLYTTNING

Att förstå de tekniska termerna i flyttbranschen är absolut nödvändigt för att få en smidig resa. Att packa och flytta kan vara stressigt, och att förstå hur det fungerar kommer att göra ditt liv mycket enklare.


I förra bloggen pratade vi om följande termer:


  • Tillbehörstjänster (tilläggstjänster)

  • Agent (lokal flyttbyrå)

  • Avancerade avgifter (tredjepartsleverantörer)

  • Fraktbrev (Ett av de mest avgörande dokumenten i flyttprocessen)


Termin 5: Bindande och icke-bindande uppskattning

En bindande uppskattning är en formell överenskommelse mellan båda parter om kostnaden för flytten. Uppskattningen beräknas beroende på lastens vikt, tillryggalagd sträcka och eventuell tilläggstjänst. En icke-bindande uppskattning är en informell offert på hela notan baserad på ungefärliga kostnader för tjänsterna, vikt och avstånd. Se alltid till att få en bindande uppskattning från dina flyttare innan du skriver under några kontrakt.


Termin 6: Ej tillåten lista

Varje flyttfirma har en lista över saker de inte kan transportera. Dessa objekt finns på listan antingen på grund av juridiska skäl eller för att skydda sig från ansvar. Flyttfirmor tillåter i allmänhet inte transport av föremål som har potential att skada lasten eller fordonet. Några exempel är färger, kemikalier, propantankar. Flyttfirmor kan också vägra att transportera alltför ömtåliga föremål eller kan lätt skadas vid lastning eller lossning.


Termin 7: Inventering

Det är en detaljerad lista över föremål som transporteras. Flyttfirmor håller en detaljerad inventering med information om varje föremåls skick före flytten. Detta hjälper dem i alla fall av tvist eller rättsliga åtgärder.


Termin 8: Priser under högsäsong

Vissa månader på året är flyttfirma fullproppad med arbete. På grund av den ökade efterfrågan tar flyttfirmor ut en premie under högsäsong. Vanligtvis ser vi toppen under sommarsäsongen.


Håll dig alltid informerad och håll dig uppdaterad med de senaste trenderna. Om du behöver pålitliga flyttpartners som hjälper dig med din flytt, kontakta oss nu!


Skicka en kommentar

Nyare Äldre