Ska du anlita packare för att packa ditt hem när du flyttar?

 När du flyttar finns det så mycket att göra att det kan vara rätt väg att anlita en professionell packningstjänst. Tänk på att det finns massor av alternativ tillgängliga, från att packa hela ditt hushåll till att bara packa utvalda saker.

Om kostnaden inte är ett problem, överväg att anlita proffs för både packning och uppackning . Det finns många tjänster som tillhandahåller allt från att packa ihop ditt hushåll till att packa upp och sätta upp ditt nya hem , men innan du anställer eller ens bestämmer dig för att anställa måste du väga din tid och energi mot kostnaden för att anställa proffs för att packa och packa upp ditt hem.

Ska du anlita packare för att packa ditt hem när du flyttar?


Hembedömning

Först kommer företaget att skicka ut en besiktningsman för att bedöma detaljerna kring din flytt. De kommer att lista varje föremål som behöver packas, inklusive möbler, skåpinnehåll och kökslådor. Detta är inte bara ett sätt att kosta ut din flytt utan kommer också att hjälpa till att avgöra vad som är av värde och kan behöva extra särskild vård.

Värdesaker, inklusive pappersarbete, konstverk och smycken kommer att diskuteras under hushållsundersökningen, för att avgöra hur dessa föremål ska hanteras. Vanligtvis kommer saker som kan tas med dig på flyttdagen, istället för att lastas i flyttbilen, packas separat av företaget och ställas åt sidan så att du kan ta med dig.

Fullservicepackare

Fullservicepackare kommer att se till att alla möbler tas isär, ordentligt inslagna och säkrade med stoppning och skyddsförpackning. Bilder och ramar tas bort från väggar och mattor är rullade och redo att flyttas. Lådor är märkta och sorterade efter rum och placering.

Företaget kommer också att ge dig en tidsuppskattning på hur lång tid det tar att packa dina varor och kostnaderna. Vanligtvis kan de göra det på en dag. Din tidsram och hur mycket prylar du har avgör också priset. Om du har bråttom att flytta kommer det att behövas mer personal för att få ditt hem packat. Se till att ordna med barnvakter eller husdjursskötare för att säkerställa att barn och husdjur hålls sysselsatta när företaget packar.

Så, ska du anlita en fullservice? Som nämnts tidigare är detta ett beslut du måste ta baserat på tid kontra kostnad. En packningstjänst kan öka din flyttbudget avsevärt . Om du behöver ta två veckors ledighet från jobbet för att få huset packat och organiserat kan det dock vara värt priset.

Packning tar mycket tid, och du måste lägga till förberedelserna som följer med packningen också, som att skaffa packningsmaterial och organisera innan du packar. Kom ihåg att när du packar själv måste du först packa saker som du inte behöver under de närmaste veckorna. Detta tar tid att planera, och besväret med att leva utan saker kan också ta ut sin rätt.

Packa specialartiklar

Om du har en budget eller vill spara pengar på din flytt, erbjuder många packning tjänster packning av specialartiklar, särskilt ömtåliga saker som konstverk, speglar eller andra brytbara föremål. Företaget kommer hem till dig för att göra en bedömning och ger dig sedan en offert.

Andra föremål som du kanske vill överväga att anlita en professionell packare för är ljuskronor, antikviteter, porslin, vaser, värdefulla konstverk och ömtåliga möbler. Det är värt det att betala en extra avgift för att säkerställa att dina mest värdefulla pjäser kommer fram säkert.

Vitvaror

Flyttmaskiner måste ofta hanteras av specialflyttare. Många flyttfirmor föreslår att du anlitar en professionell för att förbereda och flytta stora apparater som kylskåp , spisar, tvättmaskiner och torktumlare. Om vitvaror inte är ordentligt förberedda tar inte flyttfirma stockholm ansvar om de inte fungerar i ditt nya hem.


Skicka en kommentar

Nyare Äldre